3 essentiële tips om goed met je geld om te gaan

Ben je op zoek naar een huis? Wil je de reis van je leven maken? Of heb je nog heel andere plannen? Voor alles heb je geld nodig en liefst zoveel mogelijk. Maar hoe kan je  het best met je geld omgaan? De volgende tips helpen je om al je doelen waar te maken.

Sparen om te investeren

De basis om goed met je geld om te gaan is: sparen. Je moet zoveel mogelijk sparen zodat je dat geld kan investeren. De regel is nog altijd “hoe meer je investeert, hoe meer winst je kan maken”. Om goed te sparen, dien je je inkomsten te verdelen. Dit kan je best doen door in het begin van elke maand een stukje van je loon apart te zetten.

Zodra je genoeg geld bij elkaar hebt gespaard, moet je het investeren. Zo kan het geld voor jou beginnen te werken en iets opbrengen. Je kan zelf kiezen of  je investeringen met hoog risico (beurs …) of laag risico (obligaties…) doet. Aan te raden zijn natuurlijk investeringen met een laag risico. Er is niemand die zijn zuurverdiende centen graag ziet verdwijnen bij de eerst volgende beurscrash.

De budgettering

Waar inkomsten zijn, heb je ook uitgaven. Indien je wil sparen, dienen je inkomsten dus groter te zijn dan je uitgaven. Om hier evenwicht in te houden, kan je best al je uitgaven bijhouden. Dan pas krijg je op het einde van het jaar een goed beeld van de aankopen die nuttig waren en diegene die een flop vormden. Door dit allemaal bij te houden, zal je vanzelf zuiniger gaan leven.

Je eigen budget bepalen duurt maar een paar uur, maar daarna heb je een perfect overzicht van je uitgaven. Hierdoor bespaar je gegarandeerd ieder jaar verscheidene honderden euro’s. Dit geld kan je dan weer gebruiken om je investeringen te spijzen.

Doe geen domme dingen op krediet

Aankopen op krediet kan ongelofelijk gemakkelijk zijn. Maar vergeet niet dat voor elke cent die je leent, je er bijna 2 terug betaalt. Laat je dus niet te snel verleiden door kredietaankopen. Naast je maandelijks budget houd je dus best een aparte kredietkaardrekening bij. Het is namelijk erg gemakkelijk om dingen met je creditcard te betalen. Vergeet wel niet dat er op het einde van de maand een rekening genadeloos om de hoek komt. Laat je dus niet verrassen door de torenhoge intrest.

Dit bericht is gepost op 15 april 2008 om 07:48 uur en is geplaatst in Algemeen, Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.