Bespaar tijdens het boodschappen doen

Ben je altijd onder de indruk van het bedrag dat je uitgeeft in de supermarkt? Dan moet je weten dat je met enkele kleine aanpassingen je rekeningen al aanzienlijk kan verlagen. Hier vind je een paar tips om het bedrag dat je spendeert aan boodschappen onder controle te houden.

Ga niet hongerig naar de winkel

Dit is gewoon gezond verstand. Voor je gaat winkelen kun je beter een hapje eten, al is het maar een kleine snack. Veel mensen gaan meteen na hun werk naar de winkel, zijn dan reeds hongerig. En als je hongerig bent, zul je onbewust meer kopen. Door eerst iets te eten, zul je minder impulsaankopen doen.

Plan je maaltijden op voorhand

Zonder plan naar de winkel gaan is een van de domste dingen die je kunt doen. Je zult dan al snel allerlei zaken meenemen die eventueel van pas kunnen komen, maar die je eigenlijk niet nodig hebt, of te veel kopen, waardoor je uiteindelijk voedsel weg moet gooien. Beslis de avond voor je naar de winkel gaat al wat je gaat eten en  stel een lijstje op.

Zoek aanbiedingen op voor je naar de winkel gaat

De meeste supermarktketens kondigen hun kortingen van die week aan in een reclameblaadje of in de krant. Neem een paar minuten de tijd om erin rond te struinen voor je naar de winkel gaat. Zo weet je waar je de beste koopjes kan doen en kan je je rekening laag houden.

Leg een voorraadje aan van de koopjes

Als je ergens een echt koopje tegenkomt, koop dan een grote hoeveelheid van dat product aan. Je moet er natuurlijk wel op letten dat het iets is dat je lang kunt bewaren, zoals wc-papier, waspoeder, koffie, enz. Koop dus geen kilo’s bananen, want langer dan een week kun je die niet bewaren. Voedsel dat je kan invriezen is dan weer wel een goed idee.

Wees niet bang voor de winkelmerken

Veel mensen durven hun favoriete merken niet in te ruilen voor de winkelmerken, terwijl die laatste vaak even goed zijn en bovendien minder kosten.

Ga niet in op aanbiedingen met meerdere items

Een van de beste marketingstrategieën zijn de aanbiedingen als ‘3 voor 3 euro’ of ‘5 voor 7.99 euro’. Als je de prijs per stuk uitrekent, merk je vaak dat je slechts een paar cent bespaart. Niet echt de moeite dus, en vaak koop je dingen die je niet echt nodig hebt.

Dit bericht is gepost op 27 april 2009 om 08:15 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.