24 uur sparen

Op een dag geef je veel geld uit. Toch zijn er een paar dingen waarop je ongetwijfeld geld kunt besparen. Hier kun je al een paar ideetjes opdoen. Het lijken maar kleine aanpassingen, maar als je je er consequent aan houdt, zul je op het eind van het jaar veel rijker zijn.

Koffie

Ga je op weg naar het werk altijd ergens een koffie uithalen? Dat is iets waar je eenvoudig op kunt besparen.

Naar het werk rijden

Probeer eens te carpoolen. Misschien heb je wel collega’s die bij je in de buurt wonen en het ook we zien zitten een centje te besparen?   Of waarom niet eens uitzoeken of het mogelijk is met het openbaar vervoer naar je werk te gaan?

De krant kopen

Koop je dagelijks de krant? Als je een abonnement neemt, kun je per jaar tientallen euro’s besparen. Of misschien heb je wel genoeg aan de talloze nieuwssites die op internet te vinden zijn?

Een broodje voor de lunch

Die broodjes tijdens de lunchpauze kunnen verleidelijk zijn, maar kosten ook veel. Door iedere ochtend je boterhammen te smeren kan je ettelijke euro’s besparen. Als je boterhammen maar saai vindt, kun je de avond op voorhand wat pasta koken om een heerlijke pastasalade van te maken. Gezond, en bovendien snel klaar!

Een glaasje wijn

Geniet jij graag nog van een  lekker glaasje rode of witte wijn voor je je bed opzoekt?  Dan is het belangrijk om te weten dat een fles wijn van 5 euro of zelfs minder even goed kan zijn als een fles van 15 euro. Probeer eens wat flessen uit, dan merk je snel genoeg welke goed is.

Een boek lezen, film kijken

Sluit je je dag graag af met een leuk boek of een ontspannende film? Misschien loont het dan wel de moeite eens in de dvd- of boekencollectie van je vrienden te neuzen. Goedkoper dan huren of zelf kopen.  Breng zeker ook eens een bezoekje aan de bibliotheek.

Dit bericht is gepost op 11 mei 2009 om 10:15 uur en is geplaatst in Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.