Hoe besparen op je eindejaarsinkopen

De eindejaarsperiode komt er weer aan…  Kerstmis, Nieuwjaar… dat betekent cadeautjes kopen. Maar heb jij ook niet het gevoel dat je ieder jaar weer veel te veel uitgeeft? Hier lees je wat je eraan kan doen.

Creëer een budget

Als je dit jaar een goedkopere eindejaarsperiode wilt, zal je op voorhand een budget moeten opstellen. Reken ook op voorhand uit hoeveel je aan alles wilt uitgeven: voedsel, cadeaus, decoratie.

Stel een cadeaulijst op

Als je een lijst opstelt van alle mensen waar je een cadeau voor wilt kopen, zal je je meer kunnen focussen. Beslis ook hoeveel je aan iedere persoon wilt uitgeven.

Begin vroeg

Als je een paar maanden op voorhand al begint uit te kijken naar cadeautjes, hoef je je niet te haasten en heb je nog tijd om prijzen en producten met elkaar te vergelijken.

Een leuk cadeau hoeft niet duur te zijn

De duurste geschenken zijn niet altijd de beste. Houd dus altijd je budget voor ogen.

Koop tweedehands

Er bestaat geen regel die zegt dat je alles nieuw moet kopen. Ook op tweedehands- of veilingsites en vlooienmarkten kan je vaak een goedkoop en origineel cadeau vinden.

Maak zelf iets

Zelfgemaakte cadeautjes kunnen nog leuker zijn dan cadeaus die je in de winkel koopt. Zet je creativiteit aan het werk!

Koop niet voor jezelf

In de winkel zul je tussen al die leuke spulletjes waarschijnlijk in de verleiding komen ook iets voor jezelf te kopen. Leg jezelf de regel op dat je enkel iets voor de mensen op je lijst gaat kopen.

Dit bericht is gepost op 25 november 2009 om 10:28 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.