Wanneer moet je je aandelen verkopen?

Als je aandelen het goed doen, zul je je waarschijnlijk afvragen of je ze moet verkopen met de zekerheid winst te maken of afwachten of ze nog verder zullen stijgen. Een vraag die veel beleggers zich stellen is: wanneer is de tijd rijp om mijn aandelen te verkopen?

Wanneer verkopen?

Als er iets scheelt met de winst, schulden of kasstroom van een bedrijf, betekent dat vaak dat er iets veranderd is en de prijs van het aandeel negatief zal beïnvloeden. Wacht niet tot het helemaal verkeerd loopt, maar verkoop op het juiste moment, wanneer je nog steeds veel winst maakt.Veel beleggers leggen een minimumprijs vast voor hun aandelen. Als deze dan beneden een bepaalde prijs zakken, verkopen ze ze.

Op dezelfde manier kan je ook een maximumprijs vaststellen.De achterliggende reden is dat je bang bent dat het aandeel zijn marktprijs niet kan handhaven en dat het kleinste beetje slecht nieuws het aandeel al kan doen kelderen.Als bedrijven hun dividenden sterk verminderen of zelfs helemaal niet meer uitkeren, kan je je ernstig vragen beginnen stellen. Beperkte dividenden wijzen vaak op financiële problemen.

Verkoopsstrategieën

Let op voor hypes. Als een van jouw aandelen veel in de media komt, kan je misschien eens overwegen het te verkopen. De aandacht zal namelijk veel onervaren beleggers aantrekken die de waarde doen stijgen maar de markt evengoed doen instorten als de hype uitsterft. Handel voor het te laat is!Let op de groei. Aandelen ‘groeien’ langzaam. Wanneer ze stoppen met groeien of de groei vertraagt, is het tijd om te verkopen. De markt is niet zo vriendelijk voor aandelen die hun groei niet kunnen handhaven.

Verdeel. Als je aandeel veel winst maakt, denk er dan eens over een deel te verkopen en de rest te laten ‘groeien’. Op deze manier kan je je winst al verzilveren en tegelijkertijd nog meer winst maken.Zoek je heil ergens anders. Denk eraan, er zijn genoeg andere aandelen die misschien wel meer mogelijkheden bieden en waar minder risico bij komt kijken.

Dit bericht is gepost op 31 mei 2011 om 14:06 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.